Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Getting to know Alexia from Smells Like Fashion in 10 questions

Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενες...κι αυτό γιατί θα φιλοξενήσουμε στο VS τη συνέντευξη μιας από τις αγαπημένες μας Ελληνίδες fashiοn bloggers, της Αλεξίας από το Smells Like Fashiοn . H Αλεξία ήταν από τις πρώτες Ελληνίδες που καθιέρωσαν την ιδέα του fashiοn blogging στην Ελλάδα. Μένει και δουλεύει στην Αθήνα , αφού πλέον όπως έχει πει , η μεγάλη της αγάπη, η μόδα έχει γίνει γι αυτήν επάγγελμα, που  την ευχαριστεί και τη γεμίζει . Πάμε όμως να την γνωρίσουμε καλύτερα και να τη συμπαθήσουμε ακόμα περισσότερο  μέσα από 10 ερωτήσεις που μας απάντησε...


1)Πως συνειδητοποίησες την αγάπη σου για τη μόδα και πως αποφάσισες να φτιάξεις το δικό σου Fashiοn Blog;

A: Πάντα ενδιαφερόμουν για τη μόδα και όταν ήμουν παιδί μου άρεσε να προσποιούμαι ότι δουλεύω στο χώρο. Η δημιουργία του Smells Like Fashion ήρθε ξαφνικά όταν διάβασα ένα αφιέρωμα για τις Ελληνίδες fashion bloggers 4 χρόνια πριν και απλά μου άρεσε σαν ιδέα να κάνω κάτι ανάλογο.

2) Πιστεύεις ότι τα blogs μόδας θα πρέπει να συμβαδίζουν με την εποχή και πώς μπορούν να το καταφέρουν αυτό;
A:Φυσικά και θα έπρεπε να συμβαδίζουν, όπως άλλωστε γίνεται ήδη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχή ενημέρωση για το τι συμβαίνει σήμερα στο χώρο της μόδας.




3)Είσαι μία από τις τοπ Ελληνίδες bloggers,  πoιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του blog σου;

Α: Ω, ευχαριστώ! Το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά, κάθε μέρα όλη μέρα. Φυσικά χρειάζονται διαλείμματα γιατί το μυαλό και το σώμα κουράζονται! 



4)Πoιο είναι το στιλιστικό σου πρότυπο και ποια η αγαπημένη σου fashiοn  blogger;
A: Δεν έχω κάποιο στιλιστικό πρότυπο γιατί μου αρέσει να ντύνομαι με βάση τη διάθεση μου και δεν ακολουθώ το στυλ κάποιου συγκεκριμένου fashion icon. Όσο για την αγαπημένη μου blogger είναι η Leandra του The Man Repeller, γιατί ντύνεται ευφάνταστα και με ιδιαιτερότητα, γράφει εκπληκτικά κείμενα και ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα ανάμεσα σε όλα τα blogs παρόμοιου χαρακτήρα. Τη θεωρώ πανέξυπνη και πάρα πολύ cool.

5)Ποια θεωρείς την must ταση της σεζόν;
Α: Δεν ξέρω αν είναι must, αλλά σίγουρα είναι η αγαπημένη μου: τα sneakers πάντα και παντού!




6)Ποιο είναι το φετίχ σου στη μόδα; Και πoιο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου δεν θα αποχωριστείς ποτέ;
Α: Τα φετίχ μου αλλάζουν συνέχεια, αυτό που μου αρέσει πολύ σήμερα μπορεί αύριο να το μισώ. Αυτήν την περίοδο έχω πάθει έρωτα με τα ankle boots και τα sneakers για κάθε στιγμή, τα καλτσάκια πάνω από καλσόν και τα σακάκια.




7)Πιστεύεις ότι η Ελλάδα προσφέρει προοπτικές στον τομέα της μόδας? και τι πιστεύεις ότι εμείς οι bloggers μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα στον τομέα αυτό;
Α: Δυστυχώς η Ελλάδα είναι πολλά χρόνια πίσω σε πολλά πράγματα, πόσο μάλλον στον τομέα της μόδας. Έχουμε μερικούς καταπληκτικούς σχεδιαστές, αλλά οι περισσότεροι (και εδώ εννοώ και όλα τα brands και τις εταιρίες PR) δεν σκέφτονται out of the box. Αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι οι (fashion) bloggers είναι ένας εξαιρετικός τρόπος διαφήμισης και τους εκμεταλλεύονται. Αυτό θα αλλάξει μόνο αν οι bloggers μάθουν τη λέξη "όχι",να αρνούνται μέχρι να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Δυστυχώς ελάχιστοι το κάνουν γιατί τα free δώρα είναι γοητευτικά, επομένως υποθέτω ότι θα αργήσει πολύ να έρθει η αλλαγή. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά είναι τόσο λίγες..




8)Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ελληνας και ξένος σχεδιαστής;
Α: Έχω πολλούς που αγαπώ, αλλά η κλασική απάντηση είναι ο Alexander McQueen - είναι εκπληκτικό πώς εξέφραζε τις σκέψεις του και τη ψυχολογία του μέσω των catwalks και των ρούχων του. H διάδοχος του, Sarah Burton, κάνει συμπαθητική δουλειά αλλά δεν είναι το ίδιο. Από Έλληνες αγαπώ πολύ τους Mi-Ro.

9)Έχεις 100 Ευρώ πάνω σου..Πιστεύεις ότι σου φτάνουν για να ντυθείς στιλάτα για ένα night out; Και πως θα διαχειριζόσουν αυτά τα χρήματα; Tι θα αγόραζες;
A: Πλέον τα 100 ευρώ δεν ξέρω αν φτάνουν για ένα τέλειο outfit γιατί έχουν αυξηθεί οι τιμές, αλλά με λίγο ψάξιμο σε online μαγαζιά με καλές τιμές (ή στις εκπτώσεις!) νομίζω ότι όλο και κάτι θα βρεθεί. Προσωπικά θα αγόραζα ένα φόρεμα (ώστε να συνδυάζεται ευκολότερα), ένα σακάκι και ένα εντυπωσιακό κόσμημα. 


10)Ένα μότο ή μια ιδέα που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες του ValidStyle...

Α: Να είστε ο εαυτό σας!!!
      

         Blog Page:http://www.smellslikefashion.com/
                                  Fb Page:https://www.facebook.com/smellslikefashion


                                                                   *VS*

0 σχόλια:

Shop we love:

Blog we love:

/stay tuned/

.

.

No. of visitors